Buetyper

Buetyper


Buetyper der skydes med i Rønne Bueskytte Laug.


Recurvebue

Moderne bue med sigte, stabilisator m.v. Det er denne bue, som bliver anvendt til OL, og derfor bliver den også kaldt olympisk bue. Konstruktionen er enkel og buen leveres enten som helbue, eller ”take down”, hvilket vil sige at buen kan skilles i flere dele. Materialet varierer meget. Håndsektionen kan være træ eller aluminium. Buebenene kan være lamineret træ med glasfiber forstærkning evt. med indlagt carbon.


Compoundbue

Buetype med trisseudveksling, sigte m.v. Compoundbuen er en kort bue forsynet med taljetræk af varierende design. Taljetrækket gør, at det er muligt at holde buen spændt med mindre muskelkraft end de andre buetyper. De fleste vil have en lettere ved at opnå træfsikkerhed med en compoundbue. Der må anvendes optisk sigte og en mekanisk slipmekaniske på denne buetype


Langbue

Langbuen er den oprindelige buetype. Den er enkel af konstruktions, lavet af træ eller en kombination af træ og glasfiber. Den har en meget lav egenvægt og er relativ eftergiven overfor betjeningsfejl.

Langbuer kræver næsten ingen vedligeholdelse, men megen træning, da den er uden sigtemidler og andre tekniske hjælpemidler.


Barbue

Barbuen er i store træk en recurvebue, dog uden sigte.

I barbue klassen er det ikke tilladt at skyde med sigte og stabilisatorer, men pilehylde og plunger er tilladt. Man ”sigter” således på samme måde som med langbue, enten med pilespidsen eller instinktivt.